Pers

Het zal (bijna) niemand zijn ontgaan dat Agacadabra in de column van Felix Wilbrink in week 12 een aantal malen is genoemd. Letterlijk wordt het boek 'een droom' genoemd, vol met de mooiste ovenrecepten. Als dat geen opsteker is! Klik hier voor alle persberichten over Agacadabra.

Volgens Felix Wilbrink De Telegraaf: “Het boek Agacadabra is een droom”

Receptidee/variatie op recept uit het boek

Constantijn Fuchs heeft het recept 'Kip in de wei' (Agacadabra pagina 72) van de winter een eigen draai gegeven. In plaats van de groene asperges heeft hij verse spruiten (écht net van het land!) gebruikt. Het resultaat was heerlijk en paste uitstekend in deze gure dagen voor Pasen.

Opening

Hiernaast op de foto Anne Wildeboer Schut die het eerste exemplaar ontvangen heeft. Klik hier voor foto’s van de Opening op de Agacadabra-site of hier voor de foto’s op de site van Gelderse Klasse.

Delicious lamb

Delicious lamb (pagina 70) opengeslagen bij lunchroom Met Liefde met de dochter van Cindy Wagelaar die dit recept aanleverde.Lemon Drizzle Cake

Het recept van Hanne Beltman (pagina 82) is gebakken en wordt hier versierd.

Reacties uit de mailbox


Als jullie genomineerd worden voor Kookboek van het Jaar 2013 zal ik er op stemmen, want tussen mijn 1,5 meter aan kookboeken staat het ook in de favoriete hoek naast Gordon Ramsay, Rick Stein, Ross Dobson en Roald Dahl.


Hartelijk dank voor het kookboek! Wat ziet dat er leuk uit. Met een glaasje wijn naast me zit ik het nu in te kijken! Tot mijn verrassing las ik ook de bladzijde over het Mondriaanhuis in Winterswijk. Het weetje bij de voordeur  gaat over mijn oom en tante Willink die daar gewoond hebben. Als kind kwam ik daar geregeld! Het is een kleine wereld! En dank ook voor die leuke AGA-tas: altijd handig!Hartelijk dank voor de snelle service! Ik heb mijn vriendin ermee verrast. Ze is er erg blij mee en ik ook natuurlijk als er zo wat lekkers uit de oven komt. Ziet er erg mooi uit, het boek!Zojuist heeft de postbode jullie Agacadabra afgeleverd. Wat een schitterend boek en wat een leuke verpakking. Beide zal ik met veel plezier gaan gebruiken.

Leuk vind ik ook dat bij blz. 190, 198 en 204 foto's staan van onderdelen van mijn favoriete ‘Bunzlau’ servies. Heb daar een hele kast vol van! Heb toevallig gisteravond mijn versie van Hatseflats gemaakt.Heb jullie boek ontvangen en ben werkelijk sprakeloos. Wat een mooi en vrolijk boek. Geweldige kleurstelling ook.

Heb er al verschillende gerechten uit gemaakt. Ik bezit geen Aga maar wel een super Gagganau 90 cm brede oven al blijft de Aga wens wel bestaan. De aanschafprijs van het boek 24.95 is het dubbel en dwars waard. Natuurlijk kun je meer vragen maar in deze tijden is het ook een fijn gevoel dat je nog iets moois kunt kopen voor een leuke prijs.

De plaatjes en vormgeving zijn super en ik lees er elke avond in.


Bedankt ook Felix Wilbrink, want tenslotte gaf hij de tip. Hopende gaat de verkoop zo goed dat er misschien ooit een vervolg in zit.

SuccesDag mensen van Agacadabra,

Nou dat blij maken is gelukt. Wat een mooi boek. En wat een leuke verpakking. Ik ga weer lekker koken. Vanavond staat het eerste recept op het menu. Maar eerst 40 km wandelen met de Swentiboldmars in Sittard. GroetenGisteren kreeg ik Agacadabra thuisbezorgd en natuurlijk meteen uitgepakt, (dank voor de enige Turkentas, waar je mee gezien kan worden ;-) en gelezen!

Ook al zou je geen enkel recept uitproberen, dan toch is het een geweldig leuk boek om te lezen! Maar uiteraard ga ik het een en ander klaarmaken!

Ik heb een bed & breakfast in mijn huis en ben altijd op zoek naar leuke recepten voor cakes, taarten, quiches enz.; zo te zien kan ik nog wel even vooruit!

Heel veel succes verder en een prettig Paasweekend!Goedemorgen,

Het prachtige boek is gisteren in goede orde aangekomen! We hebben er al de hele avond in zitten bladeren! Onze keuken (en AGA) had idd prachtig in uw boek gepast... :)Ik heb zojuist het bedrag overgemaakt en inderdaad al flink zitten bladeren in het boek en ben er geweldig blij mee! Een prachtig boek dat uitnodigt tot uitproberen. Zowel qua koken als qua sfeer en decoratie.

Complimenten!Ik begreep dat jullie in Ellecom het Agahuis hebben. Ik zal eens een kijkje nemen op de website, want dit lijkt me werkelijk leuk om eens te bezoeken.

Groeten en succes met jullie mooie boek!

Ook in Usquert

Ook in Usquert, het meest noordelijke vissershaventje Noordpolderzijl is ons boek gekocht. Deze reactie en foto kregen we retour: “Onze Aga, bouwjaar 1939. Met achteruitgang voor de rookgassen, weggewerkt in de (spouw)muur. Door mijzelf (veilig!) omgebouwd van kolenstook naar aardgas. Wij koken er iedere dag op/in. Wilde ik u niet onthouden. :)”

Hatseflats!

Het boek inspireerde Sjoerd van der Pol direct om Hatseflats (pagina 18) en Ragoût met MonChou (pagina 114) te maken.

Het AGAhuis met Agacadabra op televisie

Zaterdag 18 mei om 17.00 uur was de eerste RTL4 uitzending van ‘Mijn vriendin en ik’. Twee vriendinnen koken uit ons boek.

Het programma is ook te zien na 18 mei via www.rtl.nl/xl/ en via www.agahuis.nl

Kasteelfair Middachten

Wat hadden we een mooie plek op de Kasteelfair, Middachten in De Steeg. In het souterrain, in de prachtige keuken stonden we met onze boeken.

Leukedingendoen

Heeft 3 Agacadabra-boeken weggegeven.

De prijswinnaars zijn bekend: Sophie, Marianne en Ellery gefeliciteerd en veel plezier met het boek.

Farm & Country Fair Aalten

Op 21, 22 en 23 juni stonden we samen met www.altijdietsmoois.nl (landelijke woon-accessoires en cadeaus) op de Farm & Country Fair Aalten op. Kijk op www.countryfair.nl

Bestel Agacadabra hier!mailto:info@agacadabra.nl?subject=Agacadabra%20bestellingmailto:mickstomp@agahuis.nl?subject=Bestelling%20Agacadabrashapeimage_30_link_0

Fair op Landgoed Vollenhoven

Op 21, 22 en 23 juni stonden we met ons boek op de Fair van Landgoed Vollenhoven in Zeist.

Festival der Zoete verleidingen

Het weekend van 8, 9 en 10 augustus zijn wij te vinden zijn op het Festival der Zoete verleidingen. Kraam 44 van tuinzaden&zo.nl

www.festivalzoet.nl

Beleef Landleven

Op 13-15 september was er een uniek evenement voor iedereen die van het landleven houdt: Beleef Landleven in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De entree is gratis voor museum-jaarkaarthouders. www.beleeflandleven.nl

Het boek staat te pronken

Het boek is gearriveerd en staat inmiddels een aantal dagen te pronken op de schoorsteen, (zie de foto hiernaast). Ingepakt en wel, want het is een verjaardagscadeau voor 3 september, dus nog even wachten! Maar dan laat ik gelijk weten hoe we het vinden en daarna gaan we natuurlijk aan de slag!

Zaterdag 14 dec. Kerstmarkt Carolinapark

Gratis vogeltaartje t.w.v €2,50 bij aankoop van Agacadabra. En dat, terwijl u Agacadabra kunt kopen voor maar € 20,-. Korting op korting dus!


Wilt u gebruik maken van deze geweldige aanbieding? Kom dan op zaterdag 14 december tussen 12.00 u. en 17.00 u. naar de kerstmarkt in het Carolinapark te Dieren. Een heerlijke markt rond de vijver bij De Oranjerie Petit Café.Zondag 8 december Kerst & Wild Fair bij Kasteel Doorwerth.


Zaterdag 9 november organiseert de Emmastraat in Velp ‘De Herfstfair’. Ruim 40 kramen met de meest uiteenlopende producten.


Kookboek van het Jaar 2013

We hebben mee gedaan aan de verkiezing 'Kookboek van het jaar 2013'! Op 17 oktober maakte de jury de 6 genomineerden bekend. Daarna mag het publiek, (jij ook!) mee stemmen op www.kookboekvanhetjaar.nl

We zijn niet genomineerd maar wel weer een ervaring rijker. Een felicitatie van ons voor de genomimeerden!

Kijk voor het allerlaatste nieuws op onze

Facebook-pagina.